Valpkurs träff 5

Näst sista gången,.,, Oj vad tiden går fort! Och alla valpar växer, det är först när man kommer dit man inser hur stor Tyra har blivit! Nu väger hon 17 kg!! När vi hämtade henne vägde hon bara 5 futtiga kilon.

På kvällen agenda stod en ytterligare kontaktövning, passivitet (man för en godis sakta mot nosen, och Tyra ska INTE sträcka fram och försöka ta den, utan vänta tills det är varsågod. Detta är VÄLDIGT svårt,...). Sen hade vi lite genomgång om hantering.. mycket kan man redan från vår tidigare hund, men det är bra med påminnelser! Vi avslutade med lite lämna-träning. No problems för Tyra!

Valpkurs träff 4

Vi missade den fjärde träffen som var förra veckan på grund av mattes huvudvärk. Men vi fick en snabbgenomgång av Pernilla efter den femte träffen. Det handlade om koppelträning, vilket kommer vara en viktig bit i vår kommande träning. Vi tränar ju inte så mycket koppel, eftersom Tyra är lös för det mesta. Det börjar bli dags för lite varierande miljöträning och dessförinnan en del koppelträning. Det lilla vi har Tyra i koppel, så går det ganska bra, så det är inget problem än så länge. Men vi får köra lite förebyggande med kontaktträning och lite välbehövliga kommandon vid olika tillfällen. Pernilla visade också ett sätt hur man lär "gå fot".

Så det är grejer vi ska öva på!

Valpkurs träff 3

  • Inte hoppa
  • Passivitet
  • Hälsa
  • "Godisskatten"
Ja, det stod på dagens agenda. "Inte hoppa" gick bra. Det har vi tränat på en del redan. Passivitetsövningar var välbehövliga, de ska vi träna på. Sen en liten hälsningsfras med kommandot: HÄLSA & Tyra duttar med nosen i handflatan, gick inte alls på kursen, men sen när vi kom hem så satt det som gjutet.

Godisskatten var ett tips på panikinkallning, när inget annat fungerar. Vi får se hur vi gör med det, Tyra är bra på visselpipan som vi fick av uppfödaren.

Helhetsintrycket för kvällen var Fasen va kul med massa andra hundar och det var ganska ofta svårt att koncentrera sig. Men så är det ibland. Det är ju bra att Tyra får tillfälle att öva social samvaro med andra hundar, även fast hon träffar andra hundar ganska ofta.

Bästa vänner



Tyra & 1-årige Joa är bästa kompisar. De tycker om samma leksaker [på bilden: en nyckelknippa] och kommer alltid överens, Joa kastar leksaker och Tyra hämtar. De tycker även om att pussas och kramas!

Tyra får ytterligare en valpdamp-attack vid vattnet.


Valpkurs teoriträff

På kvällens valpkurs var inte de fyrbenta vännerna välkomna, utan vi skulle ha lite teori och fick ett bra tillfälle att ställa frågor. Det var nyttigt. Vi tittade lite på hundens kroppsspråk och jag kan väl konstatera att Tyra är redan grym på att "samtala" med andra hundar. Man kan inte gå miste om vad hon "säger": Hej på dig, jag är bara en liten valpskvätt... ska vi leka?

Under tiden fick Tyra hälsa på "farbror" Anders och hans pointer Pia, eftersom husse jobbade....


En helg i stugan

Tyra stormtrivs givetvis i stugan.

  • Andra hundar att härja med
  • En sjö att bada i
  • Stora potatisland att springa i
  • Massor med människor att flirta med
  • Ute hela dagen
Sammanfattar Tyras helg ganska bra. Det var någon som var väldigt trött på söndagkväll.

RSS 2.0