Odlingsplats och valpsanering.

Valperi Valpera
Senaste dagarna har gått ut på att valpsanera huset, dvs. plocka bort saker efter golvet och allmänt städa. Man kommer ihåg hur det var när den förra virvelvinden kom. Små vassa valptänder kliar något enormt och valpen kliar dessa mot lämpligt föremål!
Därför tycker iaf vi att det är viktigt att den skall bita i rätt saker och inte i någon sko, prydnadssak eller elkabel :)

Det här med att odla...
När man är ny i sitt hus och våren kommer med sån enorm grönska och löven slår ut, så blir man sugen på att odla diverse ätbara växter hemma bakom knuten. Därför beger vi oss till brädgården idag då vi skall införskaffa virke och göra "typ" odlingskragar fast med en annan form. Ja vi får väl se vart det slutar...
Vi satte även frön för solroser igår, vi får se om några dagar om det har gett något resultat.

Förövrigt har en ytterliggare bild på valparna blivit upplagd på deras sida!

Om en vecka...

Första bloggen igång.
Sådär, då var första bloggen för vår del startad. -Äntligen, är ett ordval som någon använder då och då, och det passar verkligen in här. Att det skall vara så svårt att få fingrarna ur...
Hursomhelst, kul att just du hittade till bloggen, lämna gärna en kommentar till inläggen!


Om bloggnamnet jaktlabbe...
Om en vecka kommer livet se väldigt annorlunda ut här hemma. Då har vi förmodligen kommit hem från en lång resa genom sverige, och med oss hem har vi en liten labbetjej på 8 veckor.
Resan går med bil från Boden i norrbotten, till Ätran ungefär 10 mil från Göteborg för att hämta underverket. Att livet kommer att förändras mycket vet vi sedan tidigare, då detta inte är vår första hund, och det har varit mycket funderande innan vi valde att skaffa en ny.
En av anledningarna till det var att saknaden efter den förra vovven Clinton varit så stor och jobbig för oss. Clinton en jämthundshane, som bara var bäst. Alla som har förlorat en hund vet att ingen annan hund någonsin kommer att kunna ersätta den bortgångna och att den nya vovven blir något helt annat och nytt.



Trots att det varit jobbit som fanken så är hundar alldeles för underbara för att vara utan. Man kan ju tycka att det är ett rejält hopp från att ha en Jämte till Labrador, och det är ett medvetet val då vi på inget sätt vill jämföra vår nya hund med Clintan. Han skall i minnet vara bevarad.
Ett tag efter att Clintan gått bort så började labbarna komma till mig på nätterna (i drömmarna), inte för att det på något sätt avgjorde valet av hund, men det gjorde så att vi fick upp ögonen för labbarna.
Vi började läsa på om dessa och föll för jakttypen av labrador, dels för att vi båda jagar, och är ute mycket i skog och mark. Att vi gärna ville ha en gul jaktlabrador gjorde att utbudet på uppfödare minskade rejält. Vi hittade dock en uppfödare med valpar som skulle bli leveransklara passande för oss, och den låg såklart 130mil från oss.
Så på onsdag 27 maj, tidigt som attan går bilen mot Götet.

Kenneln heter Mandylikés och finns att besöka på http://www.artberger.com/mandylikes/.

RSS 2.0