Glad midsommar!

Tyra fyller 12 veckor idag och firas med midsommartårta uppe i Randaträsk.
Lillskrutten har varit premiär-lös-i-magen i morse. Vi hoppas att det var en tillfällighet, eftersom vi har en timmes resa upp till stugan väntades. Mer bilder kommer förhoppningsvis inom en rimlig framtid...

Blogg-torka

Ja, efter att jag (matte) har besökt denna sida varje dag för att läsa nya inlägg utan resultat, så får jag ta saken i egna händer!
Som sagt Tyra växer så det knakar. 2 kg på 2 veckor. Alla delar har liksom blivit lääängre: Längre nos, längre kropp, längre ben,,,
Som husse skrivit tidigare, försöker vi inte ha alltför höga krav på vår lilla tjej. Vi tränar lite basic-grejer än så länge. Sitt, ligg, hit och lite annat som kan komma till användning senare. Tyra gör allt för en liten godisbit. Det fungerar bra.
En intressant händelse som verkligen är värd att nämnas, är när Tyra kom stolt bärandes med en fågelvinge förra veckan. Husse berömde med lite förvånad blick och får fågelvingen i handen. Sen springer Tyra till samma ställe, söker en stund och kommer sen lika stolt igen, med den andra fågelvingen. Kul att se instinkterna redan nu.
Dock kan hon komma stolt bärandes på andra diverse saker, som vi inte är lika imponerade över, men de utelämnar vi...

Tillbaka till verkligheten.

Lagom tills dess att vi kom hem från valphämtningen så drog jag på mig en förkylning med feber, gröt i näsan och hemmavarande från jobbet. Jag behöver väl inte lägga till att tröttheten också slog in.
Att ha en helt ny valp i huset när man är sjuk är INTE kul, man uppskattar den inte som man borde. Så det var några trötta dagar på tu man hand i huset, och husse var förmodligen inte så rolig enligt Tyra.

Sen har det varit jobb med en kommendering i Luleå efter det varpå jag inte haft tid att skriva i bloggen då resten går åt till att umgås med valpen.
Tiden går väldigt fort iaf, imorgon Torsdag så är Tyra 10 veckor och har vuxit rejält. Hon är alltid hungrig, och vill alltid ha mer mat. Om man satte ned en foderpåse på golvet skulle hon förmodligen äta tills hon sprack. Igår på dagen var vi ute och gjorde lite trädgårdsgöra på tomten. Detta tyckte Tyra var kul och ansåg att hennes uppgift var att gräva i landet, samt att rycka upp smultronbeståndet längs huset... Husse var däremot inte lika imponerad.

Det är en rejäl förändring med en ny hund, den skall lära känna oss, och vi den. Så man får vara lite överseende och inte ha allt för höga krav på en 10 veckors valp.

Och nu har hon somnat brevid mig efter frukostmat och rastning.

RSS 2.0