Tävlingslydnad grundkurs träff 1

Jahaja, kurserna överlappar varandra lite grann. Viltspårskursen var bara tre träffar, så den är slut redan nästa vecka. Men vi funderar på att gå fortsättningskursen som är förberedande för anlagsprov.
Ikväll hade vi vår första träff i grundkursen i tävlingslydnad. Det handlar mest om att lära in grunderna som måste funka när man ska träna in momenten i tävlingslydnad. Det var en liten träningsgrupp med bara två andra tikar, skönt och bra att få mycket handledning och hjälp.
De andra tränade med klicker, så jag och Tyra ska prova det också. Introduktionen med klickern idag funkade då alldeles utmärkt. Tyra är som vanligt superenergisk och gör allt med sån energi att man blir lite frustrerad. Men med mer träning så coolar hon förhoppningsvis ner.
Första övningen var klickerintroduktionen, sen körde vi lite grundläggande sitt, ligg och stå. Vi har inte övat stå med Tyra, så det blir en ny grej. Efter det körde vi lite stadga, vilket verkligen behövs tränas. Men Tyra är en klipsk dam och förstår fort.

Precis som viltspårskursen så känns det kul när Tyra är så taggad och rolig att jobba med. Vi kör på!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0